Monday, January 24, 2011

Viral infection..

Assalamualaikum...

Isnin dan selasa lepas Muadz kena viral Infection yang agak teruk. Hari Jumaat, ummi dan ayah Muadz pula yang tumbang. huhuhu.

Khamis malam tu tengah malam tiba2 dengar hubby bangun dan muntah kat toilet. Tanya dia ok ke? tapi dia tak dengar (Suara saya sangat halus masa tengah mengantuk atau di pagi-pagi hari. Rasa dah cakap kuat tapi orang tak dengar juga.) Tengok dia tarik selimut dan kelubung. Hmm.. demam kot. biasa kalau demam mesti hubby muntah.

Lama sket saya plak bangun muntah. Tapi keluar angin dan air je. Masa tu rasa macam perut masuk angin kot. sebab malam makan sikit. tapi rasa tegang sangat perut. tak lama lagi lepas tu hubby pergi muntah lagi sekali. pagi tu badan hubby memang panas. Saya plak dok sakit perut. Dah siap mandi, pakai baju nak pergi kerja tapi rasa perut tegang je. tak boleh diri tegak2. kena bongkok sket. last-last kami pun amik MC. ingatkan nak hantar muadz ke taska dan pegi klinik tapi sangatlah tak larat. pagi tu bangun dan tidur berulang-ulang kali je. bila minum je apa-apa, muntah balik. dua-dua orang pun sama. pastu asyik buang air besar. hubby sampai dah keluar air je.

Muadz seronok je la dia main-main. Dia dah ok sket. dok explore rumah sementara ummi dan ayahnya terbaring kat ruang tamu. dia main-main, tengok ummi jauh kedek-kedek datang balik. Adui, ni belum pandai merangkak atau berjalan lagi. mengesot macam askar je. kesian muadz, tak terjaga sangat. pagi tu ummi larat lap2 kan muadz je.

Tengah hari tu gagahkan juga diri untuk beli lunch. sebab takut perut lagi masuk angin. Hubby kata demam macam dah kurang tapi still pening dan sengal2 badan. kesian kat hubby, so pegi keluar kejap beli makanan. beli nasi satu setengah dan lauk. Yang setengah bungkus tu je habis makan dua orang. dua-dua tak larat.

petang tu macam dah ok sket, so kul 2 pegi la klinik. mula2 nak pegi klinik yang dekat je, tengok2 duit tak cukup. terpaksa pegi ATM jauh sket ambil duit dulu baru patah balik. doktor kata macam kena viral infection. kena hati-hati dengan baby. terus cakap dia la yang bagi virus kat kami ni. huhuhu. petang tu dah macam ok sket tapi still cam tak berapa lalu nak makan. Pastu asyik keluar angin je.

pagi esoknya ke klinik pakar untuk muadz untuk follow-up. doktor kata muadz dah bertambah baik. ada sikit je lagi kahak. antibiotik last ambil hari ni. Alhamdulillah. Oh, sabtu tu juga kenduri aqiqah anak buah, Afnan Darwisyah. nasib baik kami dah ok sket. tapi still rasa tegang perut sket2. Alhamdulillah..semoga penyakit yang datang membersihkan dosa-dosa kecil kami sekeluarga.

p/s - oh, muka muadz dan ummi muadz masuk PaMa. Part baby baru lahir. Hantar masa muadz lahir, sekarang dah 9 bulan pun. huhuhu. nantila..buat entry lain untuk itu. :P

2 comments:

ibudhani said...

kesiannye ummi n ayah pun xsihat... alhamdulillah dh sehat ye muadz....

yeke..masuk pama ek bln brp?

Hazu~ said...

bulan feb 2011. hehe

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License