Wednesday, January 19, 2011

Kelam-kabut....

Assalamualaikum....

Semalam dan kelmarin sedikit kelam-kabut. Sabtu ahad ok je. Muadz memang dah batuk2 dari 2 minggu lepas. Ingat dalam minggu ni nak ke klinik pakar di shah alam. tiba2 pagi isnin tengok mata dia banyak sangat tahi mata sampai dia tak boleh buka mata. Nangis-nangis dia. Tahi hidung pun banyak. Hijau plak tu. dan hidung dia pun macam tersumbat.

So pagi tu EL dan bawa ke klinik pakar tu terus. Nasib baik juga, rupanya klinik tu buka 9-5 je. ingat nak pegi malam. pegi check dan inform doktor dia dah demam on and off 2 minggu. doktor suruh masukkan gas dan siap bagi bawa balik alat kecil untuk masukkan gas tu. kena buat kat rumah setiap 6 jam. Masa kat klinik menjerit-jerit dia nangis masa masukkan gas tu. umminya pun ikut sedih sekali. selalu takde pun macam tu. agaknya nurse tu tekan kuat sangat kot kat hidung dia. huhu. bila buat kat rumah ok je. dia duduk je diam-diam.

Cuma masa nak makan ubat memang mengamuk. tapi lepas dah habis telan tu ok je. pastu, doktor suruh datang lagi esoknya untuk follow-up. jadi terpaksa la cuti juga semalam. kali ni ayahnya pun cuti juga. nak tau perkembangan anak. doktor kata kahar dia pekat sangat. lepas dah masukkan gas satu hari dah cair sikit. Alhamdulillah. Doktor suruh continue ubat je kali ni. Sabtu ni kena pegi lagi untuk check-up. Harapnya muadz ok. tahi mata dah takde dah pagi tadi.

Nasib baik juga ayah muadz cuti juga semalam. tiba2 HR call kena datang ambil document. Nak buat camna, pegi juga la. Terpaksa muadz dan ayahnya lepak kat surau. huhuhu. naik segan ayahnya semua oragn bertanya. yelah, kat office tiba2 ada baby plak.

tapi semalam muadz memang sangat aktif. dah ok sket agaknya. habis satu rumah dia explore. itu belum boleh merangkak dan berjalan. baru mengesot je. tapi punyala laju. kejap je dah hilang. habis rumah dari hujung ke hujung dia pegi sambil ummi lipat baju. harapnya muadz bertambah baik.

p/s - blog lain ada yang buat schedule update. so kadang2 tak datang office tapi blog terupdate tu bukan maknanya saya duduk depan pc. tapi dah schedule awal2. huhuhu.

My breastfeeding plan
Last blogged at ~Derap Langkah Sebuah Perjalanan ~ : Bagaimana anda selepas usrah Last blogged at Meniti Hari : Peranan suami dalam menjayakan penyusuan susu ibu

3 comments:

Azrina said...

sian Muadz...moga cepat2 sembuh ye

ibudhani said...

samela anak sy pun on n off demam + batuk + seme2.. tp lom peringkat mata brtaik la... ni nmpk mcm dh baik...

musim ke ek?

Hazu~ said...

rasanya memang musim. bukan je budak2, kat office ni pun orang asyik batuk dan selsema aje.

Ummi muadz dah start sakit tekak. Adakah tanda nak selsema? oh no..

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License