Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal hijrah

Assalamualaikum...

salam Maal Hijrah. Hari ini seperti biasa bersiaran dari pejabat. Kalau kat rumah memang jarang pegang PC. kesian muadz, orang lain cuti muadz kena ke taska juga. Tunggu ummi realisasikan impian ummi ye.

teringat suatu ketika dulu diri ini membuat satu hijrah yang besar, sampaikan mak terkejut tengok anaknya sebaik pulang dari jepun. semakin lama perasan itu semakin hilang. tahun ini, insyaAllah nak mula kembali azam yang baru. Pernah terdengar di radio, rancangan motivasi. dia kata kita perlu menyatakan cita-cita kita untuk menguatkan lagi keazaman. supaya kita tahu kita tidak bermain-main.

InsyaAllah azam tahun ini :
  • Tak tinggal solat sunat dhuha
  • Qiam sekurang-kurangnya seminggu sekali
  • Habiskan hafal juzuk 30 (baru nak hafal juz 30. :"> tengah berusaha hafaz surah al-buruj)
  • Lebih serius dan fokus dalam aktiviti kerohanian
  • Lebih fokus dalam business

insyaAllah, sedang berusaha menjadi seorang business woman walaupun sekarang hanya part-time business. Fikir balik, dari dulu berfikir nak duduk rumah goyang kaki jaga anak dan menjadi suri rumah berjaya. tapi sure mak tak setuju, hubby pun kata better ada pengalaman kerja. Dan dalam dunia yang semakin mencabar ni, isteri kena la turut sama membantu suami.

Sekarang tengah dalam proses buat ebook satu lagi. progress agak lambat. huhu. kerja kat office pun dah makin bertambah tanggungjawab. (gatal lagi minta extra work :P ) insyaAllah, untuk kegunaan di masa hadapan.

Semoga tahun ini, azam lebih kuat dan dapat melaksanakan apa yang dicita-citakan.

(Blog pun asyik terbengkalai je, macam-macam benda nak buat. Bila ada mood nak tulis internet pula slow. terus hilang mood. tak pun tiba-tiba kerja datang plak. huhu)

3 comments:

Me_Bee N Kids said...

Insyaalah Hanis ...akak pun nak buat azam baru , tapi akak masih blom dapat identiofy ape yang akak passion of:p

sid said...

salam..
selamat tahun baru!bagus2 very specific azam..may your azams come true insyaAllah..

Hazu~ said...

Kak lina, takpe akak, slow-slow. chaiyok..

Sid, Terima kasih. InsyaAllah. gambarimasu.

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License