Tuesday, November 30, 2010

SGM susu ibu

Assalamualaikum...

Tajuk macam nak cerita pasal SGM tapi sebenarnya tak pergi pun. Al-kisahnya, memang nak sangat pegi memandangkan hujung minggu tu tiada apa program, dah beli barang sikit-sikit untuk bawa, tapi ditakdirkan Allah sabtu malam selsema teruk sampai dua-dua belah hidung dan telinga tersumbat. memang susah sangat nak bernapas. sapu minyak angin kat hidung dan telan ubat selsema sebiji.

tiba-tiba malam tu rasa sejuk sangat sampai menggigil. badan plak rasa sengal-sengal. kepala pula berat, rasa macam nak pengsan pun ada. sebelum tidur terus telan 2 biji panadol dan tidur. esok paginya kepala still sakit. lepas solat terus sambung tidur, cakap dengan hubby tak larat la nak pegi.

jadi, sepanjang hari tidur je kat rumah. bangun untuk solat dan makan sikit. itu pun tak lalu makan sangat. nasib baik hubby ada untuk jaga muadz. bila muadz merengek lapar, menyusu dan tidur sama-sama ummi. hehe.

petang tu hubby ajak gi klinik. Susah betul nak cari klinik yang boleh guna ING card. nasib baik jumpa tapi agak ramai orang. hari isnin(semalam) dapat MC. Semalam still sakit kepala sikit-sikit tapi demam dah kurang sket.

hari ni kat office, kadang ok kadang macam pening sket. hmm...harapnya SGM bulan depan dapat join. rasa macam perlukan sokong kawan-kawan yang fully breastfeed dan nak kongsi-kongsi pengalaman juga.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License