Friday, October 1, 2010

Duduk Taska asyik demam?

Assalamualaikum...

Semalam Muadz demam lagi. Hmm...dah lama asyik tak sihat je Muadz. Rasanya boleh la kata sebulan sekali mesti ada tak sihat. Orang kata duduk taska memang macam tu. Agaknya baru sihat tapi ada orang yang tak sihat, terus berjangkit balik. Dah tu pula start hantar Muadz dari 2 bulan. Agaknya antibodi dia belum cukup kuat.

Pagi semalam dah rasa macam panas sikit tapi ingat ok lagi kot. Bila ambil je dari taska rasa badan dia panas betul. Cikgu dia pun kata asyik mengamuk je semalam. Termometer dah hilang la pula. tak boleh nak check suhu. Malam tadi cuma tampal kool fever baby. Tak lama sangat kool fever tu dah kering, tak mau lekat.

Kali ni bukan Muadz sorang je tak sihat, ayah dia pun demam sekali. Katanya start pagi semalam juga sakit tekak. Malam tadi berkelubung dengan selimut. Rasa sengal-sengal badan katanya. Yang si ayah ok lagi la, boleh kontrol diri sendiri. Muadz ni menangis aje la. Nangis pun macam tak bermaya. Sedih je dengar.

Malam tadi lap-lap sikit kepala, leher, ketiak dan peha dia. Nak kurangkan sikit suhu. Sepatutnya malam tadi nak keluar. Tengok dua-dua pun tak sihat, tak jadi la. Muadz pun asyik merengek. Agaknya dia pun rsa sengal-sengal badan juga kot. Menyusu pun merengek.

last-last susukan dia sambil baring, letak tangan kat kepala dia dan usap-usap. dia pula pegang tangan ummi baru dia tutup mata dan akhirnya tertidur. Alhamdulillah. tapi banyak kali juga dia terjaga malam tadi. Pagi tadi rasa badan dia panas sikit tapi dia dah boleh senyum-senyum.

Pesan kat cikgu dia kalau panas sangat minta call. Hari ni tak boleh EL sebab esok nak pindah office nak kena kemas barang-barang. tapi kalau panas sangat ambil half day kot. Pesan juga dengan cikgu dia supaya lap-lap dia dan bagi susu kerap sikit. Biar dia buang air besar. Kot boleh kurang sket suhu.

Rasanya ada ubat yang masukkan kat punggung untuk baby tu kan? Ubat apa ye namanya? Masa bila boleh pakai ubat tu ye? Ingat nak beli la untuk standby kat rumah. Semoga anak ummi cepat sembuh ye.

Ingat ari ni nak pergi injection untuk 5 bulan. Kena tangguh la nampaknya.

*update*
- search tadi, ada dapat info ni..


kalau tak clear boleh klik untuk besarkan. ops...tuan punya nama bagi kebenaran tak ye? kalau tak bagi, sila beritahu ye. saya removekan. :)

p/s - cancel nak beli ubat punggung tu. huhu.

1 Comment:

AlongAzrina78 said...

Lor...baru terperasan. Takpelah Hanis...akak tak kesah, akak izinkan takyah mintak izin selagi posting akak tak pesongkan orang hehehe.

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License