Monday, June 28, 2010

First day at work

Assalamualaikum..

Hari ni hari pertama bekerja setelah bercuti panjang. seperti yang dijangka, email memang beratus-ratus. sampai 300++, banyak betul update. tapi menurut rakan sekerja, tak banyak sangat update yang baru. adala juga sikit-sikit. yang lain tu banyak isu semasa, yang mana bila dah lepas tarikh tu email tersebut boleh didelete. email yahoo nasib baik ada buka juga sikit-sikit. tapi itu pun ada 200++ lagi email yang tak dibaca. huh, pindah rumah baru ni wajib pasang internet kat rumah. (alasan.. :p )

Alhamdulillah, masih ingat lagi macam mana cara nak bekerja walaupun masa mula-mula buka PC tu macam kekok sket. tak ingat nak kena buka application mana. huhu. cuma masalah nak manage time for pumping sket je. plan asal nak pam dalam kereta masa on the way pergi kerja. tapi pagi tadi sangat kelam-kabut sebab terbangun lambat. pastu nak kena hantar baby dulu. so memang agak membengkak juga la. sepatutnya plan nak pegi pam jam 10.45 dan terus beli makanan untuk lunch sebab lunch hour jam 11-12. tapi jam 9 dah rasa tak selesa, pegi toilet tengok bukan setakat breastpad dengan baju dalam pun dah basah lencun. nasib baik tak tembus baju. nak pam second session jam 2 plak, tiba-tiba assistant team leader bagi msg suruh balik cepat sket sebab dah pegi lama sangat. aduh, sampai ATL bagi msg. memang keam-kabut la. sempat pam 7 minit je.

terasa macam agak terkejar-kejar sikit hari ni. tak biasa lagi kot. nak pasang pam tu pun agak ambil masa juga. bila jumpa, semua tanya, nak pergi mana bawa beg besar. hehehe. ingatkan beg medela tu nak jadikan handbag tapi macam dah penuh je. so terpaksa la bawa 2 beg. harap-harapnya lepas ni boleh stabil sket. bila dah expert nanti maybe cepat sket pakai pam kot.

Ya Allah, permudahkanlah perjalanan breastfeedingku. Mengharapkan dapat beri yang terbaik buat si kecil, dalam masa yang sama tidak mengabaikan tanggungjawab sebagai pekerja. Kalau keluar lama-lama pun kesian teman sekerja. hari ni kami berdua je. Walaupun dia faham tapi tak nak la ambil kesempatan, kalau lama-lama mesti tension bila asyik kita je yang banyak kerja. Tanggungjawab tu satu amanah juga. Anak pun amanah juga. Jadi, nak kena jaga setiap amanah yang diberikan.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License