Friday, October 2, 2009

Barangan baby yang nak dibeli

Assalamualaikum...

Hari ni tiba-tiba nak listkan barang-barang baby yang nak dibeli. So, mari kita listdown kan benda yang nak dibeli beserta link dan harag supaya boleh bajet duit. macam banyak je kena simpan duit. Mula-mula buka semua link kedai yang ada dalam blog ni dulu. (Nasib baik dah ada simpan banyak link, senang sikit buat perbandingan.)

Breastpump set RM610
bottle and baby food warmer RM149
Breastmilk storage (patut beli yang plastik RM29.90 atau botol RM39 ??)
mungkin mahu try CD sama ada dari mamapayish atau medaistore RM33-RM50/pcs+insert
nursing blouse RM45??
buku panduan menyusu RM10
nursing bra RM34.90
bra pads RM59

hmm...macam ada lagi. tapi tak terjumpa kat online. ops..nak kena beli peti ais 2 pintu la. sekarang ada yang 1 pintu je. makanan pun asyik basi je dalam tu. nanti susah pula nak simpan susu untuk baby. banyak juga nak kena belanja untuk baby ye. oh dan emaknya juga.
blogger-emoticon.blogspot.com InsyaAllah, ada rezeki yang Allah dah tentukan. Nantila update kalau ada lagi.

p/s- semalam kurang sket rasa nak muntah sebab minum air limau tapi ada kawan kata tak elok minum air limau sebab tajam. Betul ke? ingatkan nenas je.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License