Thursday, September 17, 2009

JM beriyani house

Assalamualaikum...

Alhamdulillah. Semalam dapat berbuka di JM beriyani House di Giant Kota Damansara. Tak tau la mengidam ke apa tapi memang beberapa kali pernah sebut kat hubby nak makan nasi beriyani tapi hubby kurang berminat. Jadi, tak pergilah. Lagipun kami memang kurang gemar makanan mamak. First nampak tu masa kat kedai mamak.

Satu hari jalan-jalan di Giant ternampak kedai beriyani tu ada juga sebut, eh, ada kedai nasi beriyani kat sini. Selalu nampak kedai tu macam penuh tapi tak aware nama kedai. Yang perasan ada beriyani.

Rabu lepas entah angin apa tiba-tiba rasa teringin sangat nak makan. Lagipun memang nak ke Giant untuk beli sedikit barang. Seperti biasa kami bercadang makan kurma dan solat dulu sebelum berbuka. Tapi sebelum berbuka tu lalu kedai tu dia tulis Full House. Tengok nama kedai JM Beriyani House. Macam glamour je nama kedai ni. Ingatkan lepas solat orang dah kurang boleh la makan, sekali dia kata makanan dah habis. Aisey... takpelah, lepas raya je la. Banyak masa lagi.

Semalam bagi email kat pakcik yang berada di Abu Dhabi. Dia ada cerita kat sana asyik makan nasi beriyani dan dia dah la tak berapa suka. Terus keinginan nak makan nasi beriyani datang balik dan terus search nombor telefon JM Beriyani House. Kemudian, terus bagi kat hubby nombor telefon dan minta dia booking untuk berbuka semalam juga.

Jadi semalam ke Giant Kota Damansara lagi. Alhamdulillah dapat makan nasi beriyani kambing. Memang full house. Rupanya memang dia ambil order untuk orang yang booking sahaja. Jadi siapa yang tak booking tu memang tak dapat la. Mungkin sebab bulan puasa kot dia buat macam tu. Famous betul restoran ni rupanya. Hubby pun suka sebab bukan kedai mamak tapi kedai melayu.

Then, baru teringat rasa pernah nampak entry buffet beriyani. Betul rupanya JM Beriyani House tapi kat Bangi. Situ besar sikit restorannya. Semalam makan berselera betul. Hubby kata dah lama tak nampak makan macam tu. Lepas makan tu pula terus rasa lega, tak rasa nak muntah. Adakah saya mengidam sebenarnya?

Hubby kata maybe mengidam kot sebab makan benda lain semua tak puas. Makan ni terus bersemangat. Ingat nak bungkus beriyani gam untuk sahur tapi takut tak elok sebab beriyani gam dah campur lauk sekali. Memang sangat berpuas hati dan sangat sedap. Lain kali boleh pergi lagi.


hubby's beriyani gam ayam


my beriyani kambing

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License