Tuesday, August 10, 2010

Muadz dah sihat, ummi pula...

Assalamualaikum..

Semalam bawa Muadz pergi klinik lagi. Bawa jumpa doktor yang sama sebab nak confirm betul dah sihat dan tak perlu makan ubat, sambil tu boleh inject untuk 3 bulan sekali. Alhamdulillah, doktor kata stop semua ubat, antibiotik esok(hari ni) last. lepas tu tak payah dah. Alhamdulillah.

So kami pun proceed minta doktor bagi injection untuk 3 bulan. dah terlewat seminggu lebih dah sebab Muadz tak sihat. Alhamdulillah, sekali lagi Muadz tak nangis pun kena inject. seronok sengih-sengih nak main je. Setakat ni setiap kali inject Muadz ok je. cuma masa inject untuk sebulan dia nangis kejap. nangis terkejut sebab kena inject time dia tidur. dah tu, penat ummi dengan nurse kejutkan, siap basuh muka pun tak nak bangun. cucuk je la. bangun nangis kejap lepas tu tidur balik. lawak betul la Muadz ni. harap-harap dia tak demam balik.

tapi start malam tadi ummi dan ayah dah start sakit tekak. pagi ni hidung dah start berair. kepala pun macam berat je. aduh, dah berjangkit dekat ummi pula. free nutriferon ari tu ada tinggal 2 batang lagi. so kami ambil sorang satu, hari ni minum air nutriferon. ummi plak bawa bekal performance drink dalam botol mineral ke office.

aduh, duduk dalam air-cond ni makin menjadi-jadi pula selsema. ayah la ni, sibuk suruh ummi selsema supaya boleh bagi antibodi kat Muadz. Ummi dah la cepat berjangkit kalau selsema lepas tu susah nak baik pula tu. sampai merah-merah hidung melecet pun tak baik-baik juga. nak beli trial pack nutriferon tu macam mahal la pula...

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License