Tuesday, March 23, 2010

Graf tumbesaran bayi yang minum susu ibu

Assalamualaikum...

Tadi tengok dalam folder baby di komputer jumpa graf tumbesaran bayi yang minum susu ibu. Saya memang letakkan semua info berkaitan bayi dalam satu folder. Yelah, anak pertamalah katakan. Banyak info yang perlu dicari. Sudah tentu, kadang-kala apa yang berlaku tak sama seperti info yang kita dapat tapi sekurang-kurangnya kita dah ada panduan. Bila tengok orang sekeliling teringat balik info yang dibaca.

Saje nak share carta ni, boleh refer graf ni. Sebab kadar pembesaran bayi yang minum susu formula dan susu ibu tak sama. Kalau ada sesiapa yang fully breastfeed dan doktor kata anaknya kurang berat badan, boleh la cuba refer carta ni. Print dan tunjuk pula kat doktor.



Growth chart for breastfeeding baby.


Last blogged at ~Derap Langkah Sebuah Perjalanan ~ : Aurah Muslimah
Last blogged at Meniti Hari : 20 Mitos Penyusuan Susu Ibu

1 Comment:

ibudhani said...

time kasey....bace yg dot dot merah tu ye...cam anak sy (boy) 10bln = 9.1kg ek..

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License