Thursday, February 4, 2010

mimpi mainan tidur

Assalamualaikum...

Saje nak share mimpi malam tadi. Malam tadi mimpi dah bersalin. Pegi check-up pastu tiba-tiba doktor kata dahkena bersalin dah ni. So dengan terpinga-pinganya ikut aje la. Tapi yang peliknya memang tak sedar langsung masa melahirkan. Diberi pengsan kot. Bersalin secara c-zer. Sedar-sedar je baby dah selamat keluar dan dah minum susu formula sebab saya pengsan agak lama.

Terus nangis sebab nak sangat bersalin normal. Pastu nangis lagi sekali sebab baby dah minum susu formula. tak dapat nak exclusive breastfeed baby. then terus paksa baby minum susu ibu.. huhu. Mula-mula baby susah nak minum, lama sikit baru ok. masa bersalin tu takde siapa pun yang tau kecuali hubby. Keluar hospital terus menuju ke rumah mak. Semua orang pun terkejut sebab due lambat lagi.

Then, baru terfikir, eh, barang baby satu apa pun tak beli lagi. maternity leave pun tak apply kat office. tukang urut tak call lagi dan macam-macam lagi la. Bila terjaga terus pegang perut. Sebelum ni ada baca di sebuah forum ada ibu yang tiba-tiba baby dalam perut hilang. Sebelum tu kisah tu pun pernah masuk paper. Tapi bila dalam forum tu ada la 2-3 orang mengalami nasib yang sama rupanya. Apa yang terjadi wallahua'lam.

Hubby kata, dah tak sabar sangat nak jumpa baby la tu. Inilah akibatnya hari-hari asyik baca pasal penjagaan baby, barang-barang baby etc. [-( Sampai masuk dalam mimpi.

Apa-apa pun harap segalanya berjalan dengan lancar. baru dapat berita ada seorang sahabat baru melahirkan. dari bulan 12 sampai bulan 7 nanti berderet-deret ada sahabat yang melahirkan. meriah betul dengan baby.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License