Monday, February 1, 2010

melahirkan anak sulung..

Assalamualaikum...

Baca-baca dari forum, biasanya anak pertama susah sikit nak lahir dan biasanya lahir lambat sikit dari tarikh due. So setelah berfikir-fikir, malas la pula nak apply cuti awal-awal.

Tapi weekend hari tu sembang-sembang dengan mak, mak kata kak long dulu lahir awal. siap tak cukup bulan lagi. masa 7 bulan dah lahir. kami adik-beradik memang semua lahir awal dari due kecuali yang no 2.

tanya kak long pula, dia pun sama. anak first lahir awal 2 minggu. yang kedua sampai dah terlebih due. mak kata lagi, arwah nenek dulu pun macam tu. katanya maybe ada juga sebab faktor keturunan sebab makcik(kakak mak) pun macam tu. tiba-tiba risau pula.

InsyaAllah, harapnya takde apa-apa. Harap dapat melahirkan dengan selamat dan normal. Kalau boleh tak nak kena induce. rasa macam cepat je, dah 27 minggu rupanya...

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License