Tuesday, January 12, 2010

Kelas antenatal

Assalamualaikum...

Sekarang ni tengah sibuk-sibuk juga mencari kelas antenatal. Takut kalau lambat-lambat sangat ada masalah pula. Kebetulan pula bulan depan memang plan nak ambil cuti 11 hari bulan (cuti paksa rela sebab japan holiday :P ). Jadi ingat kalau boleh memang masa tu nak pergi kelas antenatal. hasil search kat internet hospital kerajaan biasanya akan buat weekdays. Jadi, hari tu sibuk la mengumpul nama-nama hospital yang berdekatan dan mana-mana maklumat yang ada.

Nak share sama-sama kat sini. Mana tau ada yang memang tengah mencari ke. Untuk tempat swasta ada yang berbayar. Cubalah hubungi hospital-hospital di bawah ni ye.

1) Hospital Serdang
Jalan Puchong
43000 Kajang
Hubungi Unit Pendidikan Kesihatan
+603 - 8947 5555
Kelas Antenatal (Ibu Mengandung)
Isnin & Khamis
10.00pagi - 11.00pagi
http://hserdang.moh.gov.my/

2) HOSPITAL KUALA LUMPUR
Jalan Pahang, 50586 Kuala Lumpur, MALAYSIA
Tel: 603-26155555 Fax: 603-26989845

3) Hospital Putrajaya
Tel:03-83124200

4) Hospital Ampang
Jalan Mewah Utara,
Pandan Mewah,
68000 Ampang
No. Telefon : 03-42896000

5) Hospital Kajang
Jalan Semenyih
43000 Kajang
No. Telefon : 03-8736 3333
http://hkjg.moh.gov.my

6) Hospital Pantai Cheras (PHC)
masa : 2.00 - 5.30 ptg
03-91322022

7) PPUM – RM50 (couple)
8) Pantai Medical Center, Bangsar – RM200 (couple)
9) Hospital Pakat An-Nur Bangi
Obstetrics & Gynaecology Clinic
603-8925 0020

Tadi, tiba-tiba mendapat panggilan dari hospital KL tanya boleh datang tak kelas antenatal khamis ni. khamis ni? :-O mana la nak sempat. katanya kelas diadakan setiap 2 minggu sekali hari khamis. try check, alhamdulillah 11 feb ada kelas.

maklumat kelas yang saya dapat:
  • masa : 9.00pagi~12 tengah hari
  • tempat : klinik ibu bersalin
  • bayaran : percuma
  • subjek : breastfeed, proses bersalin, cara bernafas, senaman
  • dicadangkan pakai seluar supaya senang senaman


Thanks to my lovely hubby :x yang tolong callkan dan bagi contact number pada orang hospital KL. maklumlah, isteri dia ni susah sket nak calling-calling time kerja. Semalam try call hospital serdang tapi dia tengah busy dan macam tak nak layan. Alhamdulillah, akhirnya dah dapat tempat dan maklumat.

InsyaAllah lepas dah ikuti kelas ni saya akan cuba share ye.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License