Monday, November 9, 2009

Baby sihat

Assalamualaikum..

Last friday, buat monthly check-up. alhamdulillah, baby sihat. dah boleh nampak jantung dia yang berdegup kencang. tangan dan kaki pun aktif bergerak-gerak. ntah apa la yang dia buat dalam perut tu agaknya. macam busy sesangat je.

Tak pasti doktor menggunakan sistem scan 2D, 3D atau 4D. tapi memang boleh nampak jelas tangan dan kaki baby dalam bentuk 3D. Alhamdulillah, overall baby sihat, cuma umminya je yang tak berapa sihat.

Doktor pun kata,"Berat ni naik sikit sangat ni. Tak lalu nak makan lagi ke?". Yup, saya masih tak lalu nak makan. Sampai dah tak tau nak makan apa. Penat memikirkan makanan yang boleh masuk kat tekak. biasa kalau beli tu makan je, tapi dengan gaya yang sangatlah slow motion. pastu petang2 atau malam2 sket mula la mengeluarkan isi perut yang ada.

Jumaat malam tu lepas check-up, terus pulang ke rumah mertua dan keluar makan. adik ipar belanja satu family makan kat luar sebab baru dapat pinjaman. masa makan tu rasa macam selera. tapi on the way balik tu dah rasa makanan ni macam tak masuk kat perut je. cuba juga minum air masak. kot2 boleh tolak masuk. sampai je kat rumah abis keluar semua. sebiji2 rupa nasi. memang betul makanan tak masuk perut. At least sebelum ni dah takde rupa sangat. macam dah diproses juga la. kali ni macam tak proses langsung.

sepatutnya dah 3 bulan lebih beransur ok, tapi saya macam beransur kurang ok pula. orang lain makan makin banyak, saya makan makin sikit. Ingatkan dah boleh bau makanan yang dimasak, rupanya masih belum boleh. Kesian suamiku, dah lama tak rasa air tangan isteri.

Ya Allah, permudahkanlah urusan kami...

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License