Wednesday, October 7, 2009

10 weeks and 3 days

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, semalam dah pergi buat check-up. Sebelum ni hasil scan dan kiraan tak sama. Maybe sebab baby kecik lagi kot. Dan doktor pun tak dapat nak bagi due lagi masa tu. Dia suruh datang lepas raya untuk buat fully check-up air kencing etc. Kali ni doktor yang bertugas doktor Zarina. Doktor ni doktor pakar. Memang lain sangat layanannya. (Tapi kalau nak book doktor pakar untuk bersalin, kena tambah sikit la...)

Masa scan tu tiba-tiba hubby cakap, "Eh, tangan dia gerak." Wah, dah ada hidupan yang bergerak dalam perut. Subhanallah, besarnya kekuasaan Allah. On the way balik tu kami berdua dok tersengih-sengih macam tak percaya. (Maafkanlah kami yang baru pengalaman pertama ni ye.) Nak ambil gambar lupa bawa kamera pula. Nak print doktor kata kecik lagi, tak berapa clear kalau print. Takpelah, tunggu baby besar sket baru kami print ye.

Hasil check semalam insyaAllah due between 30 April-2 May and I'm a 10 weeks and 2 days pregnant(hari ni 3 hari la kan). Pandai baby pilih tarikh antara birthday ummi dan ayah ye. Kalau lahir 1 May sama dengan anniversary kami. Nak jimat belanja boleh combine je semua tarikh untuk raikan sekali. Wah, nanti first anniversary present is our baby. Harap semuanya selamat. Baby duduk elok-elok dalam perut ummi ye. Jangan nakal-nakal tau. We are waiting for you.

Rasa nak mengalir je air mata terharu bila tengok baby gerak-gerak. Next week kami pergi tengok baby lagi ye. Harapnya in the meantime mabuk dan muntah dah kurang sket. Kesian ayah asyik complain ummi asyik tidur hujung katil sambil pandang dinding.

blogger-emoticon.blogspot.com

p/s - dah start sakit-sakit pinggang sikit-sikit.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License