Monday, October 26, 2009

Bersawang sudah

Assalamualaikum...

Dah lama tak update blog. dah bersawang agaknya. Lately ni agak busy sikit dengan projek lain. Tapi projek tu pun kadang-kadang tak terupdate juga sebab sibuk dengan sakit kepala. Bila sakit kepala, mula la rasa malas nak tengok PC ni. Kadang-kadang pc pula yang slow. Macam-macam rintangan dan dugaan.

Kalau ikut rekod dah 3 bulan lebih sikit mengandung. Tapi malam-malam masih juga muntah dan masih tak tahan bau orang memasak. Dan bertambah pula simptom baru iaitu tak lalu nak makan. Benda yang paling tak suka buat sekarang ni adalah makan. Asyik kena fikir nak makan apa dan kena memaksa diri makan. Kalau tak makan baby tak dapat khasiat pula. Jadi, cuba juga paksa diri untuk makan. Bila makan tu memang sangatlah slow. Dah la memang jenis makan slow, makin bertambah slow. Pernah nak menghabiskan nasi separuh pun ambil masa sejam.

Saya ni manja sangat ke? Hmm...tak tahu nak kata. Manja sangat agaknya saya ni. Tengok orang lain mengandung ok je. Saya ni asyik dok rasa lemah dan penat aje. Malam-malam awal-awal lagi dah down. Hari tu cuba ambil cuti satu hari, sama aje lebih kurang. Rasa letih juga walaupun bercuti.

Time weekend memang jarang sikit berehat. Jarang ada kat rumah. Kalau tak ke rumah mertua atau rumah mak ayah, ada je tempat lain yang nak kena pergi. Kalau nak kata sebab jarang duduk rumah sendiri, tapi duduk tempat lain pun berehat juga.

Weekend lepas ikut hubby pergi hari keluarga office dia. Seronok tengok diorang bermain. (Saya tak boleh bermain. Tidak dibenarkan. :P) Lain kali la update tentang itu.

0 comments:

Post a Comment | Feed



 
^

Powered by BloggerPerjalanan hidup menuju Ilahi by UsuárioCompulsivo
original Washed Denim by Darren Delaye
Creative Commons License